Als marketeer op Tinder

Blogs, Social Media

tinder

Tinder is een dating-App waarbij je heel makkelijk in contact komt met andere mensen uit jou vooraf aangegeven omgeving. Door in te loggen met jou Facebook profiel kun je al gebruik maken van de applicatie. Uiteraard plaats Tinder geen berichten met jouw naam op Facebook. Ze maken gebruik van Facebook om het aantal spam account te minimaliseren. Je kunt dus alleen een tinderaccount aanmaken als je actief bent op Facebook. Vanuit je Facebook profiel kun je foto’s uploaden naar je Tinder profiel. Zo kun je de echtheid van het profiel waarborgen.

Als je in de instellingen je voorkeuren voor afstand, leeftijd en geslacht hebt aangegeven kan het swipen beginnen.

Je krijgt constant nieuwe profielen voorbij komen, waarbij jij kunt aangeven of je iemand leuk vindt of niet. Dit kun je doen doormiddel van het profiel naar links(niet leuk) of rechts(leuk) te swipen. Als een ander persoon jou ook leuk vindt ontstaat er een match en kan het chatten beginnen. De chatfunctie is alleen beschikbaar voor personen waar je een match mee hebt.(hoewerkttinder, 2014)

Het verdienmodel

Het verdienmodel van Tinder is gebaseerd op gebruikers die gebruik willen maken van extra functies. Met een Tinder Plus-abonnement kun je door 9,99 per maand te betalen onbeperkt likes uitdelen. Voor 6 maanden abonnement betaal je 5,83 per maand, en voor een jaar lang onbeperkt likes uitdelen betaal je 4,58 per maand. Naast de onbeperkte vind-ik-leuks kun je ook je laatste veeg ongedaan maken, je locatie wijzigen en is de app advertentie vrij. (Daskapitaal, 2015)

Wat zijn je kansen als marketeer

Tinder is een makkelijke tool om je naamsbekendheid een boost te geven. Via jou profiel kun je gebruikers in contact laten komen met het product of dienst dat jij promoot en ze gemakkelijk doorverwijzen naar je sociale media of website. Doordat je allen swiped in je eigen omgeving en zelf van te voren de afstand in kunt stellen is het perfect voor kleine ondernemingen!


Goosens(2015, 13 mei) gechanteerde gebruikers woest. Geraadpleegd via http://daskapital.nl/2015/02/gechanteerde_gebruikers_woest.html

Social Media’(2015, Geraadpleegd , via de website:

http://www.dutchcowboys.nl/socialmedia/29960

Hoewerkttinder(2014, 16 april). Wat is Tinder. Geraadpleegd via

http://www.hoewerkttinder.nl/wat-is-tinder/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s