Controversie & creatief adverteren op Reddit

Blogs, Social Media

Reddit – wat is het?

Het social media platform Reddit werd in 2005 opgericht door de toen net afgestudeerde Steve Huffman en Alexis Ohanian. Reddit (zeg: ‘read it’) is bedoelt als entertainment website, waarop gebruikers zelf nieuws, verhalen, foto’s en video’s kunnen uploaden. Op deze artikelen kan vervolgens door andere gebruikers gestemd worden, waardoor viral nieuws automatisch boven aan de pagina verschijnt. Hoewel Reddit in Nederland niet heel bekend is, is de website met in totaal 164 miljoen gebruikers het grootste platform in de wereld.

Rock op Reddit als bedrijf

Hoewel de kansen voor bedrijven op Reddit misschien niet gelijk duidelijk zijn, zijn deze zeker wel aanwezig. De kracht hierbij ligt niet direct op het verkopen of adverteren van een product, maar meer op he opbouwen van een connectie met de consument. Voor bedrijven is het mogelijk om een Sub-Reddit te creëren voor je bedrijf. Veel grote merknamen, zoals Xbox en het Engelse autoprogramma Top Gear, zijn hier al terug te vinden. Zij bieden niet alleen een extra klantenservice via Reddit, maar voorzien consumenten ook van extra informatie zoals hacks voor spellen, tijdsschema’s of extra informatie achter een aflevering op TV. (Beck, 2012) Houd hierbij wel in je achterhoofd dat een bedrijf als Reddit ook altijd veel controversie creëert en vaak negatief in de media komt, doordat iedereen vrij is om op het platform te posten.

Ook adverteren is een mogelijkheid op Reddit. Leuke feature: net als het nieuwsthreats kunnen ook advertenties door gebruikers omhoog of omlaag gestemd worden. Met een advertentie die in de smaak valt kun je op die manier zonder veel geld te investeren veel mensen bereiken. De keerzijde van de medaille is natuurlijk dat veel negatieve stemmen het imago van je bedrijf kunnen schaden – zorg er dus voor dat je advertenties toespitst op de doelgroep die je via Reddit denkt te bereiken.

Laatste woorden

Reddit is een ongekende mix creativiteit en ‘nerdy-ness’ die het verschil kan maken voor de juiste merken en bedrijven door ze op een frisse manier onder de aandacht te brengen bij het publiek. Wees als bedrijf niet bang voor kritiek op Reddit, maar vind een manier om hier positief mee om te gaan. Voor bedrijven die trends willen zetten en statements durven te maken is er haast geen betere plek als Reddit! (Jacob, sd)


Beck, B. (2012, September 20). Reddit. Opgehaald van Social Media Examiner: http://www.socialmediaexaminer.com/reddit/

Jacob, S. (sd). Reddit marketing guide. Opgehaald van Kissmetrics: https://blog.kissmetrics.com/reddit-marketing-guide/

Levell, T. (sd). Cracking Reddit. Opgehaald van Startupbros: http://startupbros.com/cracking-reddit-how-to-get-thousands-of-visitors-to-your-campaign-with-reddit-marketing/

The Content Factory. (sd). A complete guide to reddit marketing. Opgehaald van Contentfactory: http://www.contentfac.com/a-complete-guide-to-reddit-marketing/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s